Mediatheek

Vanaf groep 4 mogen de kinderen naar de mediatheek komen om een boek te lenen. De mediatheek van de Theresiaschool bezit een grote collectie boeken voor alle AVI leesniveaus en er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde computersysteem als de landelijke bibliotheek.

De kinderen worden bij het uitzoeken geassisteerd door hulpouders. Een gekozen boek wordt gescand en daarna meegenomen naar de klas waar deze gelezen wordt. In het computersysteem wordt per kind bijgehouden welk boek ze gelezen hebben. Er kan per klas of kind een uitdraai gemaakt worden van de gelezen boeken. Zo krijgen de leerkrachten inzicht in de interesses en het leesniveau van een kind. Daarnaast mogen de kinderen zelf op een lijst aangeven welke boeken ze leuk zouden vinden als ze die in de bibliotheek zouden kunnen lenen. Deze inspraak bevordert ook de motivatie van het lezen. Ouders nemen de gelezen boeken in en zetten deze terug op de juiste plekken zodat de bibliotheek overzichtelijk en op orde blijft.

De inkoop van de boeken en het bibliotheekrooster voor de groepen, vanaf groep 4, wordt vanuit de oudercommissie (OC) georganiseerd.

Openingstijden Mediatheek

Groep

4A

11.15 - 12.00

4B

11.15 - 12.00

5,6,7,8

08.30 - 09.15

5,6,7,8

08.30 - 09.15

Buiten deze tijden kan er ook gebruik gemaakt worden van de bibliotheek. Dit gebeurt dan onder begeleiding van de leerkracht.