Parkeertips bij halen en brengenbewerk

Bij de school is weinig gelegenheid tot parkeren. Het dient altijd te gebeuren waar de auto geen belemmering vormt voor onze schoolkinderen, of ze zich nu fietsend of lopend voortbewegen. Laat het fietspad van en naar het tunneltje ruimschoots vrij van auto’s. Fietsers hebben geen zicht op de Gregoriuslaan als er auto's te dicht op het fietspad staan. Ook de oversteek plaatsen moeten vrij blijven van auto’s zodat ouders en kinderen veilig de overkant kunnen bereiken.

• Vertrek op tijd van huis zodat u voldoende tijd hebt een goede plaats te vinden voor de auto.
  • Rijd in de buurt van de school stapvoets. Er steken veel kinderen over die lopend of met de fiets zijn.
  • Spreek elkaar aan op hinderlijk rij-, fiets- en parkeergedrag.
  • Hou er rekening mee dat u kleine kinderen die vlak achter de auto staan niet ziet (vooral bij hoge auto’s).
  • Kom vooral lopend of fietsend naar school.
  • Geef deze instructies ook door aan au pairs en andere ophalers/wegbrengers.
  • Houd rekening met onze buren: blokkeer geen op/afritten!

Bedenk dat oudere kinderen best een stukje kunnen lopen naar de school, u hoeft niet per se allemaal op de stoep voor de school te staan...