Mediatheek

De mediatheek is de bibliotheek van de school. Elke groep (vanaf groep 4) kan op meerdere momenten gedurende de week naar de mediatheek om een boek te lenen. Dit boek lezen ze in de klas.

De kinderen worden bij het uitzoeken geassisteerd door hulpouders, die ook de uitgelezen boeken innemen en een in het kort even het gelezen boek met de kinderen doornemen. Per kind wordt bijgehouden wat het heeft gelezen en wat het ervan vond. Zo krijgen de docenten inzicht in de interesses en het leesniveau van een kind, zodat er doelgericht geadviseerd kan worden. Het bevorderen van het leesplezier is hierbij het uitgangspunt.

De inkoop van de boeken en het mediatheekrooster voor de groepen vanaf groep 5 wordt vanuit de oudercommissie (OC) georganiseerd.

Openingstijden Mediatheek

Klas